Agenda

De mijn van Zolder

Zondag 4 juli 

om 14 uur.

De mijn van zolder

Laat je de geschiedenis van de mijn van Zolder vertellen door Graaf Albert de  Theux,een van de aandeelhouders van de mijn.

De mijn van Eisden en zijn tuinwijk.

 Zondag 29 augustus 

om 14:00 uur.

De mijn van Eisden en zijn tuinwijk

Beleef de aankomst van de eerste migranten, het eerste bovenhalen van steenkool in  Eisden,  de tragedies bij ongevallen en de sluiting van de mijn. Hoe was het om te leven in de tuinwijk toen de mijn nog open was? Dit alles wordt je verteld tijdens een wandeling door de tuinwijk. 

De stroopfabriek van Borgloon

Zondag 5 december

om 14:00 uur.

©StudioDupont
Begin vorige eeuw was Borgloon de bakermat van de stroopindustrie. Tijdens een bezoek aan de stoomstroopfabriek wordt je alles verteld over het stroopstoken en over de geschiedenis van de fruitteelt. De uniek technische installaties maken van de stroopfabriek een parel het het Limburgs industrieel erfgoed.

De groeves van Maastricht

Zondag 26 september

om 14:00 uur

De groeves van Maastricht
De groeven van Maastricht zijn zeer spectaculair. Leer de geschiedenis van de mergel-ontginning kennen en maak kennis  met de maashagedis oftewel de Mosasauris.

Het suikerfabriek van Tienen

Vrijdag 19 November 

om 14:00 uur.

Het Suikrfabriek van Tienenr

Je kan het grootste suikerfabriek van België bezoeken. Wij laten je kennis maken met het proces van suikerbiet tot klontje in de koffie.